+31 (0)6-42045079

Nieuws

Limburgse fietsroutes bekroond met 4,5 ster

Gepubliceerd op 25-7-2019
In juli heeft het Landelijk Fietsplatform de resultaten bekend gemaakt van het onderzoek naar de kwaliteit van fietsnetwerken in 11 provincies in Nederland. Limburg heeft 4 ½ ster gekregen voor de hoge kwaliteit van haar (recreatieve) fietsroutes.

Meer

Opening premiumwandelroute Arcen op woensdag 10 juli 2019

Gepubliceerd op 10-7-2019
Door de bijzondere natuur en de typische Maasduinen mag een groot deel van de oostelijke Maasoever tussen Venlo en Gennep zich met recht nationaal park noemen. Om mensen de natuurparels van de Maasduinen te laten ontdekken is er een heel stelsel aan wandel- en fietsroutes. Daar is nu een nieuwe route aan toegevoegd van ruim 15 km, die meteen een Duits keurmerk kreeg vanwege de afwisseling en de toegankelijkheid. Hij heet dan ook een Premiumwandelroute Arcen en het is de eerste in de Maasduinen.

Meer

Opening LF Maasroute

Gepubliceerd op 25-4-2019
Op 25 april vond bij Slot Loevestein de opening van de eerste van een reeks geplande herkenbare LF-icoonroutes, de LF Maasroute, plaats. De fietsroute werd op symbolische wijze door Conny Bieze, Gedeputeerde Provincie Gelderland, en Paulus Jansen, voorzitter Fietsplatform, geopend.

Meer

Start aanleg ruiter- en mennetwerk Noord-Limburg

Gepubliceerd op 11-3-2019
In opdracht van gemeente Horst aan de Maas is het Routebureau van start gegaan met de aanleg van het ruiter- en mennetwerk. Dit netwerk is het eerste in een reeks van zeven netwerken die in 2019 en 2020 in de gemeenten in Noord-Limburg wordt aangelegd.

Meer

Internationale Maasfietsroute officieel EuroVelo route

Gepubliceerd op 9-3-2019
De Internationale Maasfietsroute is tijdens de ITB Berlin 2019 officieel toegevoegd aan het Europese fietsroutenetwerk EuroVelo. De EuroVelo 19 route volgt de Maas vanaf de bron in Noord-Frankrijk tot de monding bij Hoek van Holland.

Meer

Fietskaart 2019 verkrijgbaar

Gepubliceerd op 4-3-2019
De nieuwe fietskaart is weer verkrijgbaar bij de VVV winkels! Gedurende de afgelopen maanden zijn er veel nieuwe routes bijgekomen, allemaal op deze kaart te vinden.

Meer

Fiets- en Wandelbeurs Utrecht

Gepubliceerd op 1-3-2019
De medewerkers van VVV Midden-Limburg en VVV Zuid-Limburg hebben tijdens de 15e editie van de Fiets- en Wandelbeurs de 43.000 bezoekers warm gemaakt om dit jaar onze provincie al wandelend en/of fietsend een bezoek te brengen.

Meer

Internationale Maasfietsroute

Gepubliceerd op 7-2-2019
Op 6 februari is het project rondom de Internationale Maasfietsroute iseen nieuwe fase ingegaan. De provincie Limburg, trekker van de Internationale Maasfietsroute, heeft in Maastricht de formele overdracht gedaan naar de ECF als nieuwe coördinator van de route.

Meer