+31 (0)6-42045079

Bijeenkomst Fietsnetwerk 2.0

Bijeenkomst Fietsnetwerk 2.0

Bijeenkomst Fietsnetwerk 2.0

Op vrijdag 7 april presenteerde het Routebureau “Fietsnetwerk Noord- en Midden–Limburg 2.0 van fietsen naar beleven” tijdens een bijeenkomst voor wethouders, ambtenaren en belanghebbende organisaties. Op de unieke locatie Via Creandi in Venlo werden de bezoekers geïnformeerd over de ideeën die het Routebureau heeft om beleving aan het fietsnetwerk toe te voegen.

Zo is er het idee om naast de route blow-up objecten te plaatsen. Deze worden ontworpen door Dutch Lite kunstenaar Patrick Kusters. Voor de grensoverschrijdende fietsroute van Venlo naar Duitsland zal kunstenaar Pii (bekend van de Floriade laarzen) diverse laarzen maken die naast de route geplaatst zullen worden. Leuke plekken om een selfie te maken en om iets te leren van onze agrarische geschiedenis.

\"\"

In Belgisch Limburg worden op dit moment verschillende belevingsroutes gecreëerd. Jan Pirard vertelde over het inmiddels afgeronde project Fietsen door het Water. Fietsers kunnen door het water fietsen bij openluchtmuseum Bokrijk. Daarnaast zijn er nog plannen voor extra belevingsroutes zoals Fietsen door de Bomen, via een brug door een natuurpark en Fietsen onder de grond, een tocht door de ondergrondse grotten. De provincie stelt hier een budget van ruim € 4 miljoen voor beschikbaar, tezamen met een budget van € 3 miljoen vanuit Vlaams-Brabant, heeft Belgisch Limburg € 7 miljoen beschikbaar.

Na afloop van beide presentaties was er nog de gelegenheid om na te praten met een hapje en een drankje en eigen ideeën voor belevingsroutes te delen via de ideeënbus. Het was een inspirerende middag!

De presentatie van het Routebureau is hier te downloaden, de presentatie van Toerisme Limburg kunt u hier vinden.

\"\"