+31 (0)6-42045079

Opening Internationale Maasfietsroute

Opening Internationale Maasfietsroute

Opening Internationale Maasfietsroute

Op donderdag 22 juni is in Venlo de Internationale Maasfietsroute feestelijk geopend. De route van meer dan 1.000 kilometer leidt u van bron naar monding van de Maas.

Samen met haar partners uit Nederland, België en Frankrijk heeft de Provincie Limburg, als kartrekker van het project, de internationale fietsroute langs de Maas - La Meuse-à-Vélo officieel geopend. “De Maasfietsroute draagt bij aan de bevordering van (fiets)toerisme en recreatie langs de Maas. Dit versterkt de regionale economieën.”, aldus de unieke samenstelling van diverse overheden uit drie landen.

Wielerprominent Leontien van Moorsel opende op 22 juni deze nieuwe recreatieve (grensoverschrijdende) fietsroute op feestelijke wijze. De route is herkenbaar bewegwijzerd en wordt ondersteund door de webportal www.maasfietsroute.eu. De website werd diezelfde dag gelanceerd. Op de website staan fietstrajecten met informatie en vele highlights die langs de route te beleven zijn. Speciaal voor de opening namen enkele leden van Provinciale Staten van Limburg alvast de proef op de som. Zij fietsten maar liefst 2 trajecten van de route, van Maastricht naar Venlo.