+31 (0)6-42045079

Wandelen en paardrijden in Roermond via het nieuwe knooppuntennetwerk

Wandelen en paardrijden in Roermond via het nieuwe knooppuntennetwerk

Wandelen en paardrijden in Roermond via het nieuwe knooppuntennetwerk

Op maandag 12 oktober 2015 is het knooppuntennetwerk voor wandelaars, ruiters en menners in de gemeente Roermond geopend.

Beide netwerken sluiten naadloos aan op de netwerken van omliggende gemeenten. Het netwerk voor wandelaars is ongeveer 185 km lang, het netwerk voor ruiters en menners is ongeveer 63 km lang. De routes zijn tweezijdig bewegwijzerd.


Ruiters en menners kunnen via 40 knooppunten hun eigen route uitstippelen. De route kan vervolgd worden naar Beesel, Roerdalen of Duitsland. De routes leiden naar de mooiste gebieden zoals de Melickerheide, Bisschopskamp en het Maasplassengebied van Asselt.

Op 12 plaatsen verspreid door de gemeente zijn startpunten aangelegd. Hier is parkeergelegenheid en een informatiepaneel met plattegrond aanwezig. Verder is het mogelijk om vanuit elke willekeurige plek op de routes met een wandeling te starten. Tijdens de wandeltocht kan op tal van plaatsen genoten worden van koffie met vlaai, een lekkere lunch, een goedverzorgd diner of gewoon een drankje op het terras.

De routekaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV en via www.webshopvvvmiddenlimburg.nl. Ook kunnen de routes digitaal gepland worden via de routeplanner.