+31 (0)6-42045079

Advisering

Wilt u graag een themaroute te maken of een ommetje te realiseren? Neem contact op met het Routebureau en wij helpen u op weg.

Het ontwikkelen, beheren en onderhouden van nieuwe routes, zoals ommetjes, themaroutes en routenetwerken, is geen makkelijke opgave. Er spelen veel belangen en de route maakt deel uit van een groter, regionaal of provinciaal geheel. Het Routebureau streeft naar uniformiteit in routenetwerken, bewegwijzering, promotie-uitingen (kaartmateriaal) en beheer en onderhoud, zowel op regionaal, provinciaal als landelijk niveau.

Advies in het ontwikkelen van routes

Routebureau Noord- en Midden-Limburg is de expert op het gebied van het ontwikkelen, bewegwijzeren en onderhouden van recreatieve routes. Of het nu gaat om het ontwikkelen van een themaroute, een ommetje of een mountainbikeroute, de te ondernemen stappen in dergelijke projecten komen met elkaar overeen. Het Routebureau heeft de kennis en kunde van deze processen en wil u graag bijstaan in de realisatie hiervan.

Advies in promotie-uitingen routes

Een route aanleggen is één, maar deze moet dan ook gebruikt worden. Het Routebureau heeft nauwe contacten met de promotie-organisaties in de regio en heeft samen met hen een stramien gemaakt voor wandel- en ruiter/menkaarten en themaroutefolders, zodat het aanbod voor u als consument helder is. Ook wordt de route-informatie digitaal via deze twee promotie-organisaties kenbaar gemaakt. Wilt u inzicht krijgen in de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Beheer en onderhoud recreatieve routes

De kwaliteit van een route staat of valt met goed beheer en onderhoud. Als de gebruiker vanwege het ontbreken van bordjes de routes niet meer kan volgen, gaat deze met een ontevreden gevoel naar huis en zal niet snel meer terugkeren. Het Routebureau neemt deze zorg uit handen.

Het Routebureau voert bovenstaande diensten niet alleen uit voor gemeenten, maar ook voor stichtingen, dorpsraden en andere partijen die routes willen ontwikkelen. Neem gerust contact op voor extra informatie.

Projecten

Het Routebureau heeft inmiddels al verschillende projecten uitgevoerd met betrekking tot advisering in het ontwikkelen van nieuwe routes inclusief het uitbrengen van kaartmateriaal. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Advisering in wandelnetwerken gemeente Gennep, gemeente Roerdalen, gemeente Venlo en Stichting Recreatief Belfeld
  • Advisering en uitvoering in ontwikkeling ruiter- en mennetwerken gemeente Roerdalen, gemeente Leudal, gemeente Maasgouw en gemeente Beesel
  • Ontwikkeling van kaartmateriaal wandelnetwerk voor de gemeenten Gennep, Venlo, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Leudal, Nederweert, Maasgouw, Roerdalen en Beesel

Naast het beheer en onderhoud van het fietsnetwerk, wandelnetwerken en ruiternetwerken en het ontwikkelen van nieuwe routenetwerken, voert het Routebureau ook allerlei projecten uit op het gebied van routegerelateerde zaken. Zo wordt er iedere twee jaar onderzoek gedaan naar de tevredenheid van de gebruikers van het fietsnetwerk en met de uitkomsten van dit onderzoek gaat het Routebureau aan de slag. Daarnaast is het Routebureau bezig met het ontwikkelen van een aantal belevingsroutes op basis van het fietsnetwerk.