+31 (0)6-42045079

Projecten

Naast het beheer en onderhoud en het ontwikkelen van nieuwe routestructuren, voert het Routebureau ook projecten uit

Tevredenheidsonderzoek fietsknooppuntennetwerk 2016

In het voorjaar van 2016 heeft het Routebureau een tevredenheidsonderzoek gehouden onder gebruikers van het fietsnetwerk in Noord- en Midden-Limburg. Het blijkt dat 90% van de gebruikers de zichtbaarheid en vindbaarheid van de bewegwijzering als goed ervaren. Dat is een stijging met 10% t.o.v. de vorige tevredenheidsmeting in 2014.

Belangrijk ook om te weten is, dat maar liefst 88% van de fietsers onderweg geniet van een hapje of drankje of anderszins uitgaven doet. Verder blijkt dat op dit moment 30% van de respondenten een routeplanner gebruikt en 32% een fietskaart bij het fietsen van een fietsroute.

Lees hier de samenvatting van het tevredenheidsonderzoek.

Op de website van het Routebureau, liefdevoorlimburg.nl en vvvmiddenlimburg.nl zijn alle fietsroutes (maar ook wandelroutes) digitaal zichtbaar en te downloaden of te delen.

Belevingsroutes

Na zeven jaar operationeel te zijn, heeft het Routebureau het basis fietsnetwerk op orde. Desondanks focussen we nog steeds op de kwaliteit van het netwerk, waardoor er ieder jaar nog wijzigingen zijn. Maar de basis staat. Tijd om het fietsnetwerk een nieuwe impuls te geven. Dit doen we door middel van het toevoegen van beleving. In dit kader zijn er twee projecten waar we voortvarend mee aan de slag gaan.

De eerste is het toevoegen van beleving aan de internationale Maasfietsroute. Kunstenaar Patrick Kusters heeft verschillende blow up objecten ontworpen en na het lezen van ons tevredenheidsonderzoek, waar één van de verbeterpunten het toevoegen van rustplekken is, heeft hij het idee geopperd om blow up zitmeubelen langs de Maas te plaatsen. Dit idee wordt verder uitgewerkt, maar we weten al dat we er een regionaal tintje aan willen geven door objecten te creëren die te maken hebben met belangrijke industrie in Limburg, zoals de Automotive ondernemers en Leolux. Het project wordt samen met Routepunt Zuid-Limburg, VVV Maastricht, VVV Zuid-Limburg, VVV Midden-Limburg en Leisure Port opgezet.

De tweede route waar we op gaan focussen is de grensoverschrijdende Laarsjesroute die we in samenwerking met kunstenaar Pii, bekend van de Floriade laarzen, gaan vormgeven. De komende maanden wordt ook dit project verder uitgewerkt.

Onderstaand filmpje geeft de ideeën van het Routebureau weer.