+31 (0)6-42045079

Fietsen

Op de fiets door Noord- en Midden-Limburg toeren is zorgeloos genieten.

De regio Noord- en Midden-Limburg heeft ruim 1.500 kilometer aan fietsroutes. Deze routes nemen u mee langs de mooiste plekjes van de regio. Naast dit fietsknooppuntensysteem lopen er ook vier lange afstand fietsroutes door deze regio. Voldoende mogelijkheden dus, om de regio al fietsend te ontdekken!

Ontdek de mooiste routes in Noord Limburg

Ontdek de mooiste routes in Midden Limburg

Het fietsnetwerk

Het fietsnetwerk bestaat uit knooppunten. Aan de hand van deze knooppunten kunt u zelf uw eigen route samenstellen en bepalen hoelang u uw fietstocht wilt maken.

U kunt uw route starten bij een willekeurig knooppunt of bij een startpunt. Bij deze startpunten is voldoende parkeergelegenheid aanwezig en zijn op de kaart aangegeven met een P.

Het fietsknooppuntennetwerk kunt u in twee richtingen fietsen. Van knooppunt naar knooppunt wordt u in beide richtingen geleid door duidelijke groen-witte borden met daarop de nummers van de knooppunten. Op deze manier kunt u steeds andere en nieuwe fietsroutes samenstellen.

Bij elk knooppunt staat een overzichtsbord met daarop de kaart van het netwerk in de omgeving. Op deze manier kunt u onderweg altijd uw route aanpassen. Tijdens het fietsen geven richtingborden met een pijl het vervolg van de route aan. Als er geen richtingborden zijn, gaat de route rechtdoor. Op punten waar twijfel kan ontstaan over de te volgen richting, treft u altijd een bord aan.

Via de websites van Liefde voor Limburg en VVV Midden-Limburg kunt u de fietskaart bestellen. Op de routeplanner kunt u uw eigen fietsroute samenstellen of één van de mooiste routes uitkiezen.

Landelijke Fietsroutes

Vier Landelijke Fietsroutes (LF-routes) die door heel Nederland zijn uitgezet, doorkruisen Noord- en Midden-Limburg. Deze routes zijn vooral gericht op de langeafstandsfietser en de fietsvakantieganger. Het landelijk Fietsplatform is verantwoordelijk voor de LF-routes Zij zorgen ervoor dat u via een mooie route van bijvoorbeeld Groningen naar Venlo kunt fietsen.

Er ligt in Nederland 4.500 kilometer aan bewegwijzerde LF-routes. Deze routes zijn te herkennen aan rechthoekige bewegwijzering met groencursieve opdruk. Momenteel worden LF-routes en fietsknooppuntenroutes waar mogelijk op elkaar afgestemd en gelijkgeschakeld.

In Noord- en Midden-Limburg vindt u vier verschillende LF-routes, namelijk

  • De Maasroute (LF3)
  • De Oeverlandroute (LF7)
  • De Schelde-Rheinroute (LF13)
  • Verbindingsroute tussen LF3 en LF7 (LF5)

Voor meer informatie kunt u de website van het Fietsplatform raadplegen.